Soja Nasion ana kielki EKO
Соя, БИО семена за кълнове
EKO nasiona na kiełki Soja представлява семена от соя, продукт на екологично земеделие, за получаване на кълнове в домашни условия. Кълновете от соя съдържат концентрирани количества витамини, минерали, протеини, ензими и много други ценни вещества. Кълновете са богати на витамини С, В1, В2, В6, А, РР, желязо, калций и магнезий. Те са антиоксидант, придават енергия и апетит. Действат успокояващо на нервната система. В домашни условия кълновете се отглеждат по следния начин: Измийте соята и наредете семената на един ред в пластмасов съд с широко дъно, така че да понълнат равномерно. Налейте вода със стайна температура и затворете хлабаво съда - семената трябва да дишат. След 12 часа изцедете водата, изплакнете соята, леко я подсушете, разстелете върху влажна марля, сгъната на няколко слоя, и оставете за още 12 часа, когато трябва да се появят първите кълнове.
Ползи от соеви кълнове:
- Укрепване на имунитета. Поради високото съдържание на витамин С в състава и като цяло богат витаминен и минерален комплекс, соевите кълнове укрепват добре имунната система.
- Успокояване на нервната система. Съставът на соевите кълнове включва магнезий, който има особено благоприятен ефект върху качеството на съня. Магнезият подхранва и мозъчните клетки, като стимулира дейността им и укрепва паметта.
- Почистване на червата и ускоряване на метаболизма. Фибрите, съдържащи се в кълновете, са необходими на тялото ни за своевременно прочистване на червата и предотвратяване на храносмилателни разстройства. Благодарение на балансирания състав, продуктът засища добре и за дълго време и подпомага отслабването.
- Подобряване на здравето на жените. Соевите кълнове са особено полезни за жени, които са навлезли в менопаузата. Продуктът влияе върху хормоналния фон и спомага за намаляване на проявите на неприятни симптоми, включително изпотяване, горещи вълни, промени в настроението.
- Профилактика на заболявания на сърдечно-съдовата система. Продуктът е източник на здравословни ненаситени мазнини, които помагат за понижаване на лошия холестерол, което от своя страна е отлична профилактика на тромбоза, атеросклероза и в резултат на това остра сърдечна недостатъчност.
- Увеличаване на издръжливостта. Поради високото съдържание на протеини, кълновете са добър начин за бързо възстановяване на енергията и облекчаване на умората.
- Предотвратяване на анемия. Соевите кълнове са отличен източник на желязо, поради което употребата им се препоръчва при анемия и предразположение към анемия.
- Благоприятен ефект върху плода. Богат комплекс от витамини и минерали, особено фолиева киселина, прави соевите кълнове добър продукт в диетата на бъдещите майки. Спомагат за цялостното благотворно развитие на детето, в частност за формирането на нервната система.
Специфичните характеристики и свойства на ключовата съставка – соеви кълнове:
Соята (Glycine max) е едногодишно растение от семейство Бобови, култивирано тъй като е ценна маслодайна култура и богат източник на белтъчини в храната за човека и фуража за домашните животни. Соята държи рекорда по съдържание на протеин сред растителните храни, което позволява да се използва за приготвяне на голямо разнообразие от ястия. В допълнение, соята демонстрира наистина уникален състав - почти всички необходими витамини и минерали са концентрирани в продукта. Максимална полза за организма соята носи във вид на кълнове. По време на покълването съставът на соята претърпява осезаеми положителни промени: нишестето се превръща в малцова захар, мазнините в мастни киселини, концентрацията на витамини се увеличава и продуктът става лесно смилаем. Соевите кълнове са нискокалоричен продукт, което означава, че дори тези, които искат да отслабнат, могат спокойно да си позволят да експериментират с него. В допълнение, соевите кълнове са истински склад за витамини, минерали, аминокиселини, мастни киселини и други биологично активни вещества, необходими на нашето тяло всеки ден.
Съставки: соеви семена* 100%
*продукт от органично земеделие
Препоръки за употреба: В домашни условия кълновете се приготвят по следния начин: Вземете плоска чиния, постелете я с марля или друг водопоглъщащ материал. Върху марля се поръсват семена на един слой и се заливат с вода, за предпочитане преварена и хладка. Добавете вода, така че марлята да е винаги мокра. Поставете семената на топло и за предпочитане тъмно място. В зависимост от растителния вид кълновете се появяват след 2-4 дни. За груби семена, например грах, соя, нахут и др., или семена с черупки, например тиквени, слънчогледови, кълнове, нарязани преди консумация, а фините семена се използват цели.
Годност и партида: Маркирани на опаковката.
Съхранение: На сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.
Годност и партида: Маркирани на опаковката.
Производител: Dary Natury, Полша