Шипка плод /люспа/ – Rosa Canina JelevHerbs0015
Плодовете на шипката природата е превърнала в своеобразен склад за витамини. Той е характерен с богатото съдържание на витамин C. По съдържанието си на този витамин шипковия плод няма аналог в растителния свят! Шипката се използва като високовитаминен източник, за повишаване защитните сили на организма, особено в късна есен, зимата и ранна пролет. Тя е особено полезна и се препоръчва за цялостно укрепване на организма.
*Тази информация не се отнася до диагностициране, предотвратяване или лечение на каквото и да е заболяване. Моля потърсете професионален съвет преди да започнете каквото и да е лечение!
ЧАЙ
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :
1. В 500 мл вряща вода се добавят 2-3 с.л. сух шипков плод за 10 мин. Може да се пие по 1 кафена чаша три пъти на ден.
2. По време на топлинна обработка витамините, съдържащи се в шипката могат да се нарушат. Знаейки това, любителите на здравословната диета препоръчват да несе вари шипката, а да се запари в термос. За да приготвите напитка по този начин, добавете 5 ч. л сушени плодове в термос. Изсипете вряща вода върху плодовете и оставете за 3 часа.
Текстил | |
Тегло | 0,150 кг. |