Menu
Your Cart

Термо помпа за басейн Gre BC4500

Термо помпа за басейн Gre BC4500
Безплатна доставка
Този продукт е с безплатна доставка
Топлинните помпи работят, като използват температурата на околният въздух, като я преобразуват в многократно увеличена топлинна енергия. Те са максимално ефективни в температурният диапазон от +10 С до 30 С. като работният диапазон започва от +5 С.
 
Топлинните помпи са икономични, с коефициент на трансформация средно 5 пъти, удължават сезона като постигат максимална температура на водата до 36 С.
 
Когато трябва да се загрее голямо количество вода, единственият начин е чрез термопомпа. При по-големите басейни да се загрее водата с електрически нагревател е икономически неизгодно, а соларното отопление изисква определена площ. Термопомпата поема енергия от въздуха и я отдава на водата в басейна. За разлика от конвенционалните начини за отопление, термопомпата отдава 5 пъти повече енергия отколкото е приела, тоест коефициентът на полезно действие е 5.
 
Например на 1 изразходен киловатчас ел.енергия термопомпата отдава около 5 киловатчаса топлинна енергия. От гледна точка на разхода това означава, че само 20% от необходимото количество топлина се поемат от електрическата мрежа.
 
Термопомпата предлага най-добрия коефициент на полезно действие и най-нисък разход на електроенергия. Термопомпата е идеална за "сезонна употреба", а не за временна ( напр. през почивните дни), защото достигането на желаната температура трае около 4 дни.
 
Характеристики:

Термо помпа за басейн с максимален обем 16 м3
Консумация 0.9 kW отдавана мощност 4.5 kW
Капацитет: 3 м3/h
Ниво на шума: 51 dB
Включва покривало за защита през зимата

 
Срок на доставка: 22 работни дни

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение
  • Код: BC4500
  • Тегло: 11.00kg
Преглеждания: 921
1,749.99лв.
без ДДС: 1,458.33лв.