Jablko marchew rokitnik
Сок от ябълка, моркови и морски зърнастец
Хранителна добавка, 300 ml
JABLKO MARCHEW ROKITNIK 300 ML е хранителна добавка от директно пресован ябълков сок, пюре от моркови и пюре от плодове от облепиха с добавка на витамин С. Продуктът е пастьоризиран. Съдържа естествени захари. Мътността и утайката на дъното на бутилката са естествено явление. Напитката от ябълки, моркови и облепиха се препоръчва за възстановяване на физическите и умствени сили след умора. Продуктът е полезен за кръвта, повишава броя на червените кръвни клетки и хемоглобина, като по този начин укрепва имунната система и съпротивителните сили на организма. Сокът подобрява секрецията на ензими и жлъчка, като по този начин подобрява процеса на храносмилане. Напитката стимулира производството на хормона серотонин, който подобрява функционирането на нервната система. Помага при възпаления на очите и конюнктивити. Сокът е богат на кумарини, които имат спазмолитичен, антикоагулантен, антипиретичен, холеретичен и аналгетичен ефекти.
Ползи от сок от ябълка, моркови и облепиха:
- Богат източник на витамини. Ябълковият сок е богат на витамини А, С и Е, морковеният сок съдържа витамини А, С и К, а облепиховият сок е източник на витамини C и E. Всички те играят важна роля за укрепването на имунната система и поддържането на здрави кожа и коса.
- Антиоксидантно действие. Сокът от ябълка, моркови и облепиха съдържа антиоксиданти като каротеноиди и флавоноиди. Те помагат на организма да се бори акктивно със свободните радикали.
- Подобрява зрението. Комбинацията от моркови и облепиха е особено полезна за здравето на очите. Морковите са богати на бета-каротен, който се преобразува във витамин А в организма и спомага за поддържането на здравето на очите. Облепихата съдържа лутеин и зеаксантин, които са антиоксиданти, известни със защитното си действие върху зрителния апарат.
- Подпомага храносмилането. Ябълковият и морковеният сок съдържат фибри, които подпомагат храносмилането и функционирането на черния дроб. Подобряват общото здравословно състояние на храносмилателната система.
- Защитава сърцето и кръвоносната система. Комбинирането на ябълков, морковен и облепихов сок може да подпомогне здравето на сърцето и кръвоносната система. Витамините и антиоксидантите намаляват възпалението и регулират нивата на холестерола.
Специфичните характеристики и свойства на ключовите съставки:
Ябълка
Ябълката е плод от рода Malus, който се отглежда в целия свят. Тя е богата на витамини, фибри, антиоксиданти и други хранителни вещества, които я правят много полезна за здравето. Ябълките могат да се ядат сурови, да се пресоват в сок или да се използват за готвене на различни ястия и десерти.
Ябълковият сок има редица ползи за здравето: спомага за нормализиране на нивата на холестерола, ускорява метаболизма, стабилизира периферното кръвообращение, помага при железодефицитна анемия, има силни антиоксидантни свойства, укрепва сърдечно-съдовата система, ефективно противодейства на свободните радикали и стимулира естествената перисталтика на стомаха.
Морков
Морков (Daucus) са род покритосеменни растения от семейство Сенникови. Представлява тревисто растение, кореноплоден зеленчук. Морковът принадлежи към най-ценните зеленчукови растения. Неговите кореноплоди са богати на фибри, витамини A, C, B1, B2, К, захари – захароза и глюкоза и на минерални соли, например калций, желязо, фосфор, хром, както и други полезни вещества.
Морковите са един от най-богатите източници на бета-каротин, който организмът преработва във витамин А - мощен антиоксидант. Той повишава устойчивостта на клетките срещу вируси, подпомага защитата от заболявания на сърцето, подобрява зрението. Витамин К участва в съсирването на кръвта и заздравяването на раните, а фибрите улесняват храносмилането и поддържат сърцето в добро състояние. Хромът стабилизира нивото на кръвната захар, което прави този зеленчук полезен за контрол на захарния диабет и потискане на желанието за консумация на захар.
Облепиха
Облепихата (Hippophae rhamnoides), известна още като ракитник, сибирски ананас или морски зърнастец, е вид цъфтящ бодлив широколистен храст. Съдържа редица полезни вещества, бета–каротин, който в тънкото черво и черния дроб се превръща в ретинол (витамин А), витамини от групата В, витамин С – аскорбинова киселина, витамини D, Е, К, РР, феноли и флавоноиди, ненаситени мастни киселини, есенциалните омега – 3, 6, 7 и 9 мастни киселини, аминокиселини, минерали и микроелементи, от които калций, желязо, йод, цинк, манган, урсолова и янтарна киселина, кумарини. Плодовете и растителните части на облепихата проявяват антиоксидантни, противовъзпалителни, антистресови, антитромботични, адаптогенни, невропротективни, антибактериални, цитопротективни и имуностимулиращи свойства.
Съставки: | В 300 ml): | Дн. доза: | NRV% |
Витамин С | 75 mg | 75 mg | 94% |
Пресован ябълков сок (72,1%), пюре от моркови (25,3%), пюре от плодове от морски зърнастец, лимонена киселина.
Без добавена захар - съдържа естествено срещащи се захари.
Приложение: Подпомага дейността на имунната, храносмилателната и сърдечно-съдовата система.
Забележка: Разклатете преди употреба. При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: Приемайте по една бутилка (300 мл) на ден.
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина. След отваряне съхранявайте в хладилник и консумирайте до 48 часа.
Годност и партида: Маркирани на опаковката.
Производител: EkaMedica, Полша.