Organic Beetroot juice – 750 ml
100% чист натурален сок от био червено цвекло. Прясно изцеден, пастьоризиран и бутилиран.
Тонизираща напитка с приятен вкус, която ще допълни и разнообрази балансирания хранителен режим.
Здравословен продукт на биологично земеделие с най-високо качество. Отгледан и преработен без използването на синтетични вещества: синтетични торове, пестициди.
Запазена е цялата пъстрота от активните съставки на цвеклото. Съхранен е и характерният за него вкус – землист и леко сладък. Без добавена захар, изкуствени консерванти, алергени.
Здравословни ползи от приема
Сокът от нар проявява полезните си свойства и има ефективно действие както като лечебно, така и като превантивно средство при редица състояния и заболявания:
- анемия – повишаване нивото на хемоглобина, подобряване циркулацията на кръв и кислород в организма;
- диабет – поддържане оптималните нива на кръвната захар;
- остеопороза, остеоартрит и други заболявания на костната система – силициевият диоксид в цвеклото помага за усвояването на калция;
- хипертония, атеросклероза – понижаване на кръвното налягане;
- сърдечни заболявания, инсулти – намаляване нивото на лошия холестерол, почистване на артериите;
- деменция и болест на Алцхаймер – стимулиране на мозъчната дейност, подобряване на паметта;
- инфекциозни и възпалителни заболявания на червата, запек – регулиране на храносмилането;
- наднормено тегло – поддържане усещането за ситост по-дълго време, нормализиране на метаболитните процеси в организма;
- антиоксидантна защита на клетките, забавяне процеса на клетъчни мутации, спиране растежа на туморите.
- укрепване на имунитета, повишаване защитните сили на организма.
Червено цвекло (лат. Beta vulgaris ssp. vulgaris var. vulgaris) – състав и полезни свойства
Червеното цвекло е известно като един от най-здравословните зеленчуци. В състава му са включени много полезни за човешкия организъм вещества:
- мастноразтворими витамини: А, бета-каротин, А, Е и К;
- водоразтворими витамини – С, В1, В2, В3 (РР), В4, В5, В6 и В9;
- макроелементи: калий, калций, натрий, магнезий, фосфор;
- микроелементи – желязо, мед, цинк, йод;
- органични киселини – лимонена, ябълчна, оксалова;
- протеини, пектин, фибри.
Червеното цвекло съдържа мощен антиоксидант, наречен бетаин. Това е естествен пигмент, на който цвеклото дължи специфичния си червени цвят. Поддържа здравето на бъбреците, черния дроб и сърцето. Има силно противовъзпалително действие, подкрепя имунната система.
Магнезият, който е в изобилие в състава на цвеклото, има благотворен ефект върху състоянието на кръвоносните съдове, предпазва от образуване на тромби.
Високото съдържание на калий е от значение за нормализирането на кръвното налягане. Действа положително върху здравето на сърцето.
Научно доказано е действието на червеното цвекло като естествен афродизиак. Съдържанието на елемента бор в него е пряко свързано с производството на полови хормони.
Богатият състав на червеното цвекло обуславя и ценното му многоаспектно лечебно действие:
- спазмолитично;
- диуретично;
- антисклеротично;
- противовъзпалително;
- слабително;
- противотуморно;
- общоукрепващо.
Внимание!
Прекомерната употреба на червено цвекло може да доведе до обостряне на някои заболявания.
Не се препоръчва консумацията му при:
- уролитиаза, бъбречна недостатъчност, камъни в бъбреците и пикочния мехур;
- пептична язва;
- хипотония (ниско кръвно налягане);
- индивидуална непоносимост;
- алергии.
Хранителни стойности: | в 100 ml: |
Енергия | 192.4 kJ/46 kCal |
Мазнини | 0.1 g |
Наситени мазнини | 0.0 g |
Въглехидрати | 9.7 g |
Захари | 9.7 g |
Протеини | 1.0 g |
Сол | 0.03 g |
Подходящо за вегани. Органичен продукт.
Препоръки за употреба: Подходящ за директна консумация.
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!
Годност и партида: Маркирани на опаковката. Най-добър: Виж капачката.
Производител: Mattisson Healthstyle, Холандия