Rzodkiew Nasion ana kielki EKO
Репички, семена за кълнове, БИО
EKO nasiona na kiełki Rzodkiew 30g представлява семена от репички, продукт от биологично земеделие, за получаване на кълнове в домашни условия. Кълновете от репички имат пикантен, леко лютив вкус. Те почти не съдържат калории, стимулират храносмилането и активират метаболизма. Кълновете от репички съдържат голямо количество витамин С и РР. Богати са на съединения на йод, магнезий, цинк, желязо, калций и сяра. Прочистват дихателните пътища, подобряват състоянието на ноктите, кожата и косата. Кълновете от репички съдържат голямо количество витамин С и така подсилват имунната система на организма особено през зимата и ранна пролет. В домашни условия кълновете се приготвят по следния начин: Вземете плоска чиния, постелете я с марля или друг абсорбиращ вода материал. Върху марлята се поръсват семена на един слой и се заливат с вода, за предпочитане преварена и хладка. Поддържайте марлята винаги мокра. Поставете семената на топло и за предпочитане тъмно място. В зависимост от вида на покълващото растение, кълновете се появяват след 2-4 дни.
Ползи от кълнове от репички:
- Помагат за отслабване с ниското си съдържание на калории.
- Увеличават гъвкавостта на мускулите.
- Служат за профилактика на атеросклероза и за понижаване на концентрацията на холестерол.
- Повишават имунитета.
- Имат антиоксидантни свойства – защита на клетките от свободните радикали.
- Забавят процесите на стареене.
- Стимулират синтеза на колаген.
- Полезни са за свеж вид на кожата.
- Помагат за здравословен тен на лицето.
- Подходящи за профилактика на онкологични патологии.
Специфичните характеристики и свойства на ключовата съставка – кълнове от репички:
Репичката (Raphanus sativus) е едногодишно кореноплодно зеленчуково растение. Произхожда от Средна Азия. Отглежда се като зеленчукова култура от хиляди години в Китай, Япония, Египет, Рим и Гърция. Репичките се консумират главно в салати. Освен плода, полезни свойства за организма притежават и кълновете. Кълновете от репички са богати на ензими, минерални соли и витамини. Те съдържат витамини А, група В (В1, В2, В5, В6, В9), С и РР, антиоксиданти, етерични масла (те придават характерен аромат), калий, манган, мед, цинк, калций, фосфор, желязо. Кълновете от репички съдействат за здравето на черния дроб. Те детоксицират и освобожават кръвта от токсини и отпадъчни продукти. Могат да се използват за профилактика на инфекциите на уринарния тракт и бъбреците. Кълновете от репички са диуретик, който по естествен начин увеличава производството на урина. Те са подходящи при диети за отслабване, тъй като съдържат малко въглехидрати и много фибри, витамин С, калий, калций и магнезий. Кълновете от репички са източник на антоцианин, вид флавоноид, който притежава свойството да предпазват вените и артерийте от втвърдяване и възпаление. Витамин С, фосфорът, цинкът и витамините от група В в кълновете помагат в грижата за кожата. Кълновете от репички са богати на витамин С, който подкрепя естествените защитни свойства на организма и се грижи за белите кръвни телца. Продуктът подсилват имунната система, регулират метаболизма и подпомагат синтезата на колаген.
Съставки: семена от репички* 100%
*продукт от биологично земеделие
Препоръки за употреба: В домашни условия кълновете се приготвят по следния начин: Вземете плоска чиния, постелете я с марля или друг водопоглъщащ материал. Върху марля се поръсват семена на един слой и се заливат с вода, за предпочитане преварена и хладка. Добавете вода, така че марлята да е винаги мокра. Поставете семената на топло и за предпочитане тъмно място. В зависимост от растителния вид кълновете се появяват след 2-4 дни. За груби семена, например грах, соя, нахут и др., или семена с черупки, например тиквени, слънчогледови, кълнове, нарязани преди консумация, а фините семена се използват цели.
Годност и партида: Маркирани на опаковката.
Съхранение: На сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.
Годност и партида: Маркирани на опаковката.
Производител: Dary Natury, Полша.